وي با اشاره به اينکه؛ هر کيلو گوشت کبک در بسته صادراتي، 35 دلار قيمت دارد، گفت: صادرات گوشت کبک، سالانه افزون بر 64 ميليارد ريال براي استان چهارمحال و بختياري، ارزآوري به همراه خواهد داشت.
نخستين واحد صنعتي پرورش کبک گوشتي در استان چهارمحال و بختياري، توسط بخش خصوصي، با 5 هزار متر مربع زيربنا در منطقه دشت جمال از توابع شهرستان لردگان، به فاصله 40 کيلومتري از مرکز اين شهرستان ساخته و به بهره برداري رسيد.
با بهره برداري از اين واحد صنعتي، زمينه اشتغال مستقيم افزون بر 20 نفر فراهم شده است.
گفتني است؛ دوره پرورش کبک ارگانيک، سه تا چهار ماهه است.
هر پرنده کبک، معمولاً بين 40 تا 45 تخم توليد مي کند که تخم کبک، پس از قرار گرفتن در دستگاه جوجه کشي، به جوجه تبديل شده و پس از 3 تا 4 ماه، جوجه کبک ها بالغ گرديده و گوشت آن، به بازار عرضه مي شود.
وجود مقادير زيادي مواد معدني در گوشت کبک، نشان دهنده ارزش حياتي و غذايي آن مي باشد.
در هر 100 گرم گوشت کبک، 24 گرم آلبومين، 1.4 گرم چربي و حدود 1 گرم مواد معدني وجود دارد.
ميزان پروتئين موجود در گوشت پرنده کبک، در مقايسه با ديگر پرندگان، 5 تا 10 درصد بيشتر است و انواع اسيد آمينه ضروري هم به وفور، در آن يافت مي شود، به همين دليل؛ در بيشتر نقاط دنيا، پزشکان براي بيماري هايي نظير ضعف اعصاب، ناراحتي هاي رواني و بي خوابي، مصرف اين گوشت را توصيه مي کنند.
گوشت کبک، داراي طبيعت گرم و خشک بوده و براي رژيم درماني در بيماري هايي همچون ضعف اعصاب، درد مفاصل و برطرف نمودن ضعف عمومي بدن، پرورش قواي فکري و تقويت جگر و طحال توصيه مي شود.
گوشت پرنده کبک، به دليل نداشتن کلسترول، منبع پروتئيني ايده آلي براي پيشگيري از ابتلاء به عوارض قلبي و عروقي مي باشد.
ميزان پتاسيم اين گوشت زياد است و کلسيم، فسفر، منيزيم، آهن و گوگرد موجود در آن هم، نياز بدن را تأمين مي کند.
گوشت پرنده کبک، بسيار زود هضم بوده و براي تقويت دستگاه گوارش هم مناسب و مفيد است.
شهرستان لردگان، با بيش از 190 هزار نفر جمعيت، از شهرستان هاي هفتگانه استان چهارمحال و بختياري است که مرکز آن ( شهر لردگان ) در فاصله 160 کيلومتري شهرکرد ( مرکز اين استان ) واقع گرديده است./